2010-02-27

Alkemisten - Paolo Coelho


Har inte gett boktips på länge, så nu är det dags igen!

Jag gillar Paolo Coelhos böcker, de flesta av dem i alla fall! Min absoluta favorit som jag läser minst ett par gånger i året är hans bok Alkemisten.

Boken berättar om en ung andalusisk herde som försöker hitta en skatt som han drömt om, skatten som borde finnas vid pyramiderna i Egypten. Han lämnar sina får och det liv han vant sig vid och börjar leta efter sin skatt. Under resan lär han sig många värdefulla saker om livet, om kärleken och om att hitta sin egen väg i livet och våga uppfylla sina drömmar.

30 miljoner exemplar sålda, översatt till 61 olika språk...så populär har boken blivit! Boken är ganska tunn och väldigt lättläst, man läser igenom boken väldigt hastigt eftersom den är så bra och rörande! Madonna har sagt så här om boken: ”En vacker saga om magi, drömmar och skatter, som vi söker efter alldeles för långt borta, trots att de finns strax framför våra ögon.” Så sant, så sant! Jag har fått många livsvisdomar från denna bok och när jag känner att jag behöver lite vägledning eller uppmuntran, då tar jag fram denna bok. Tyvärr har jag bara denna bok på finska, så jag citerar lite ur boken på finska.



”Itätuuli olia alkanut puhaltaa rajummin ja hän tunsi sen voiman kasvoillaan...se toi tuoksun aavikoltaa ja huntuihin verhoutuneista naisista. Siinä tuntuivat hiki ja unelmat, jotka olivat lähettäneet kerran miehet kohti tuntematonta etsimään kultaa, seikkailuja – ja pyramideja. Poika alkoi kadehtia tuulen vapautta ja tajusi, että hän voisi olla yhtä vapaa. Häntä ei estänyt kukaan muu kuin hän itse.”

”Mikä on maailman suurin valhe?” poika kysyi ihmeissään.

”Se että menetämme jossain vaiheessa otteemme elämään ja sitä alkaa hallita kohtalo. Ja se on maailman suurin valhe.”

”Elämäntiesi on sitä mitä olet halunnut aina toteuttaa elämässäsi. Jokainen tuntee nuorena elämäntiensä. Siinä vaiheessa kaikki on selvää ja mahdollista eivätkä ihmiset pelkää unelmoida tai toteuttaa toiveitaan. Mutta kun aika kuluu, jokin mystinen voima alkaa toistaa ihmiselle, että elämäntietä ei voi seurata.”

”On ihminen kuka on tai tekee mitä tekee, toive joka pursuaa syvältä sydämestä on lähtöisin Maailmankaikkeuden Sielusta. Unelmansa toteuttaminen on ihmisen tehtävä maan päällä.”

”Ihmisen ainoa velvollisuus on seurata omaa elämäntietään. Ja kun haluat jotain, koko maailmankaikkeus auttaa sinua saavuttamaan sen...elämäntietään seuraava osaa kaiken minkä tarvitseekin osata. Unelman tekee mahdottomaksi yksi ainoa asia, epäonnistumisen pelko.”

”Rakastaessaan ihminen voi olla mikä tahansa osa luomakuntaa. Silloin ei tarvitse ymmärtää tapahtumia, koska kaikki tapahtuu ihmisen sisimmässä ja hän voi muuttua vaikka tuuleksi.”

”Me sydämet puhumme aarteista harvoin, koska ihmiset eivät halua enää etsiä niitä. Puhumme niistä vain lapsille. Sen jälkeen annamme elämän kuljettaa jokaista kohti omaa kohtaloaan. Mutta valitettavasti harvat lähtevät tielle joka heille on määrätty, kohti omaa elämäntietään ja onneaan. Useimmille maailma on uhkaava paikka ja sen vuoksi maailma muuttuukin uhkaavaksi paikaksi. Niinpä me sydämet alamme puhua yhä hiljaisemmalla äänellä mutta emme vaikene kokonaan. Toivomme vain ettei sanojamme kuultaisi, sillä emme halua ihmisten kärsivän sen vuoksi, että he eivät kuuntele mitä sanottavaa meillä olisi.”

Inga kommentarer: