2010-07-03

pesäkivet




















Igår körde jag och Dana till Pesäkivet och njöt av den rena skogsdoften.





















"Pesäkivet ovat kivikauden jäänteitä, n. 10m korkeat siirtolohkareet keskellä mäntymetsää. Aikoinaan niiden päältä näki kolmen kunnan kirkontornit (Kälviä, Kannus, Lohtaja) mutta nykyään ei näy kun puita koska kivet ovat lohkeilleet vuosisatojen kuluessa. Paikka on monipuolinen yläköysi- ja bolderkiipeilyyn sopiva, jossa on helppoja positiivisia reittejä sekä vaikeampia negatiivisia, sekä halkeama- ja chimney-reittejä.




















Ajo-ohjeet:

Kajaanin tieltä Kunkaan tielle Kälviän itäpuolella. 7-8 km jälkeen, lammen ja sorakuopan jälkeen oikealla puolella on pieni kyltti pesäkivet, sitä metsäautotietä pari kilometriä. Muistathan että Pesäkivillä pitää käyttäytyä siististi, tulia ei saa tehdä minne sattuu, autoilla ei saa ajella metsäpolkuja, roskat kerättävä jne. maasto kuluu erittäin herkästi. Kiipeilyreittejä löytyy Kokkolan topokirjasesta."

http://www.pp.kpnet.fi/eris/pes%E4kivet.htm


















































Hit kan man åka på en liten picknick med familjen. Ta med lite korv och drycka för här kan man också grilla. Lönar sig kanske att ta med lite ved, så att man säkert får grillat sin vägkost.

























































Haha! Till slut lite stirr-bilder på oss båda...jag hade en " bad hair day" så jag gömde håret under Jannes keps! :)

Inga kommentarer: