2008-06-18

Maskindårar!

Om det är något ja hatar så är det att bli väckt före 8 på morgonen! Jag vaknar aldrig frivilligt före 8 om jag är ledig eller har kvällsskifte. Nå, imorse var allt på tok!
Hittills har jag bara njutit av vår fina nya lägenhet. Vi flyttade in hit i slutet av mars och det var så nyrenoverat och fint. Huset vi bor i är ett gammalt tvåvånings trähus. Vi bor i en trea på andra våningen och under oss bor ett trevligt ungt par som har två söta barn. Den gamle gubben som bor granne med oss äger lägenheterna och han hade själv rivit ner allt i huset och byggt upp allt på nytt. Och han är så stolt över vad han fått gjort! Han skryter som bara den på sig själv och sina fina nyrenoverade lägenheter! Visst är det roligt att för en gångs skull få flytta in i något helt nytt, ingen har hunnit smutsa ner stället och det finns inga gamla hål i väggarna.

Fin lägenhet alltså, men utifrån ser det inte lika bra ut. Den gamle gubben har sagt att nu på sommaren skall han fixa upp gården och det skall bli så fint så fint..han har skrytit på allt han skall göra på gården redan innan han hunnit börja! Vi hann redan tvivla på att någonting kommer att ske, men nu denna vecka kom ett par lata målare och började måla vårt hus. Så ja har varit tvungen att hålla gardinerna stängda hela veckan, för jag är säker på att målarna hunnit se mig naken eller i nattlinne flera gånger...inte så roligt att vakna och det första man ser är en sliskig målare hängandes utanför fönstret!

Men imorse! Det var slut på allt harmlöst målande imorse, för klo.7 på morgonen började ett hemskt buller och bang. En stor grävmaskin har hela morgonen försökt gräva en stor grop runt hela huset, ja undrar om han ens själv vet vad han egentligen skall göra. Men varför måste man börja så tidigt på morgonen! Arma dagar! Hela huset gunar och skakar och Alpo går bara runt och skäller. En perfekt morgon med andra ord... och jag är rädd för att denna mardröm kommer att fortsätta hela sommaren, för med denna fart händer ingenting på vår dumma gård!