2013-07-22

vårt lilla projekt...

Gården alltså! Sakta men säkert har vi fått lite småsaker gjorda här på vår gård och jag tänkte visa er lite bilder på vad vi fixat och grejat hittills...mycket har vi ännu kvar att göra, men vi måste bara acceptera att allt hinner vi inte fixa denna sommar! Det vi inte hinner med i år, så fixar vi nästa sommar!

Terassen har vi fixat! Vi byggde en helt ny terass, då den gamla terassen var i så dåligt skick!
På den första bilden ser ni hur det såg ut innan, men tyvärr är fotot så dåligt och mörkt att man inte alls ser hur ful terassen var innan...men fotona på vår nya terass är i alla fall bättre!









Terassdörren ska målas vit eller så köper vi en ny dörr, den gamla dörren är så extremt ful! :) Nu är terassen i alla fall stor och fin, så Nooa har plats att krypa och leka och mamma får chilla och ta det lugnt!

Här får ni se några till bilder från vår bakgård!








Muminhuset på vår bakgård hinner vi nog inte fixa denna sommar, men nästa sommar ska det målas och göras fint så att Nooa kan leka där! :)

På framsidan av huset har vi också försökt få det lite finare...när vi flyttade till vårt hus fanns det ju tre stora tallar på vår framgård, som gjorde framgården mörk och dyster, men nu när träden är borta så ser gården mycket bättre ut! Tidigare hade vi en stor och ful blombänk under köksfönstret, men i början av sommaren började vi fixa till det och samlade stenar på den gamla blombänken och planterade lite "tuijor" och en liten vattenfontän satte vi dit också!






Gården ser fortfarande lite "råddig" och halvfärdig ut, med elsladdar itt på gården och skräp överallt, men ni ser ju i alla fall lite hur vår gård ser ut för tillfället. Garagedörren borde också målas vit och "suodatinkangas" runt blombänken (på den sista bilden) borde klippas...men småningom börjar det bli lite finare här på vår gård!
Som sagt, här finns ännu många projekt som antagligen blir gjorda först nästa sommar...fönsterkarmarna borde målas på nytt, muminhuset målas och fixas, rosbuskarna på bakgården borde grävas upp och någonslags vattenfontän grävas ner istället...bara för att nämna några saker som borde göras!

Förra veckan gjorde vi en liten resa till Kuusamo och när vi kom hem igår så hade dessa underbara blommor på vår framgård äntligen börjat blomma! Jätte vackra!



Till slut ska jag ännu ladda upp några bilder på hur vår stora bakgård ser ut i sin helhet...lite dåliga foton, men jag tänkte nu i alla fall visa dem...vår bakgård omringas av ganska stora träd, så det är svårt att ta foton på gården utan att träden skulle komma med i bilden, men det är bra med lite träd som skyddar vår gård lite från nyfikna blickar, eftersom en liten väg går strax brevid vår gård!







That´s all för denna gång! 

1 kommentar:

Anonym sa...

men he siir trevlit ut. Ni trivs säkert bra. Å Nooa har myki utrymme att böri spring på.